tiistai 14. helmikuuta 2012

Tutkimussuunnitelma [x] Aikataulu [x]

Aaaahhh!

Tutkimussuunnitelma/johdanto on valmis, lähetin sen äsken professorille! Vaikka siihen varmaan joitakin korjauksia ja muutoksia tuleekin, suurin osa siitä tuskallisesta osiosta on nyt tehty. Tämä siis tarkoittaa myös, että ensimmäiset 20 sivua gradusta on tehty. Jee! Enää 60 jäljellä. "Jee." (No, onneksi kandistakin irronnee parisenkymmentä sivua käyttökelpoista materiaalia, joten ihan hyvällä mallilla ollaan oikeastikin :)

Laadin myös siihen tutkimussuunnitelmaan kuuluvan aikatalun, joka näyttää tältä:

Helmi–huhtikuu: Aineiston keruu, aineistoon perehtyminen ja muistiinpanojen laatiminen
Huhti–toukokuu: Muistiinpanojen ja muun käytettävän materiaalin (so. kandidaatintutkielman) läpi käymistä ja järjestämistä, tutkielman tarkan rakenteen suunnittelu, kirjoitustyön aloitus
Touko–kesäkuu: Kirjoitustyö, oikoluku ja tarkistus, muu viimeistely

Helmikuussa en kyllä tosin varmaankaan saa ihan hirveästi vielä aikaan, koska tässä on päällä pari muutakin kurssia, joiden eteen pitäisi tehdä asioita (kuten kirjoittaa luentopäiväkirja, lukea historiateoreettinen teos ja kirjoittaa siitä essee). Olen minä sentään ensi torstain pyhittänyt kansalliskirjastolle, jossa tulen viettämään monta pyörryttävän hauskaa tuntia eduskuntakeskusteluja kopioiden. Ihan sormet jo syyhyää. Lainaan itseäni toisaalta, 2000-lukulaista first world -prinsessaa ärsyttää, ettei noita voi olla sähköisesti missään :D Hirvittävän uuvuttavaa liikkua fyysisesti materiaalinsa perässä? Ilman tietokonetta?

Kaikkein isoin urakka on tietysti kaiken materiaalin lukeminen ja varsinkin muistiinpanojen kirjoittaminen kaikkine uuvuttavine viitteineen. Urakka on jo aloitettu, mutta paljon on vielä jäljellä. Olen toki karkeasti hahmottanut tutkielman rakenteen, joten tiedän myös, mitä materiaaliltani haen ja miten järjestelen muistiinpanoni, mutta eipä ne muistiinpanot silti itsestään synny. Ja aina tulee kuitenkin jotain ylläreitä, joiden vuoksi joutuu vähän miettimään asioita uudestaan.

Olen kuitenkin asettanut itselleni ensisijaiseksi deadlineksi muistiinpanojen osalta 15.4. ja ihan ehdoton "NYT JUMALAUT" -takaraja on 30.4. Tutkielman tarkan rakenteen tulee olla valmis ihan viimeistään 15.5. ja 14.6. on itse gradun DL. 15.6. on mun synttärit, joten se on hyvä porkkana, voin sitten silloin juhlia kaksin verroin sekä synttäreitä että gradun valmistumista – voisko parempaa synttärilahjaa ollakaan :) Lukuvuoden 2011–2012 viimeinen tarkastukseenjättöpäivä on 7.5., siihen en ehdi mitenkään, joten se jää syyskuulle. Syyskuuhun asti on siis aikaa kirjoittaa tiivistelmä, tarkistaa viitteitä ym. hiomista, mutta muilta osin tulee olla valmista kesäkuussa.

Kuukausi itse kirjoitusprosessille saattaa kuulostaa vähältä, mutta mainitsin jo jossain aiemmassa postauksessa, että se on mulle helpoin vaihe koko hommasta. Tapaan kirjoittaa aika seikkaperäisiä muistiinpanoja suht valmiina virkkeinä (minkä vuoksi se on todella työläs vaihe) ja rakennetta suunnitellessani mietin sen todella viimeisen päälle valmiiksi ja järjestän muistiinpanot niin, että voin kirjoittaa niitä checklistin tapaan valmiiksi tekstiksi (minkä vuoksi se taas on todella työläs vaihe). Lisäksi huhtikuusta alkaen muu opiskelu on todella minimaalista, joten ainakin itsestäni tuntuu, että aikataulu on ihan realistinen. Ainakin nyt siitä tehdään realistinen vaikka väkisin, kun se on kerran kaikelle kansalle julistettu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti